Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig
mogelijk terug.
close

Naam
Telefoon

Lassen op locatie

Dima Start biedt u graag een lasser op locatie aan!

Wij kunnen verschillende materialen voor u lassen op locatie, zoals:

  • Staal
  • RVS
  • Aluminium

Hiervoor zijn verschillende lastechnieken beschikbaar, zoals:

  • TIG-lassen
  • MAG-lassen
  • BMBE lassen

 

Staal lassen

Constructiestaal is één van de makkelijkere soorten metaal om te lassen. Doordat dit metaal ongelegeerd is, heeft het bijna geen voorzorgsmaatregelen nodig om gelast te worden. Hierdoor is dit metaal vergevingsgezind te noemen.

RVS Lassen

Het lassen van roestvast staal is een proces dat meer voorzorgsmaatregelen vereist. Het voorwerp moet braamvrij, schoon en vetvrij zijn, anders zal de las snel verontreinigd raken. Ook mag er niet teveel hitte in het RVS gestopt worden tijdens het lassen, anders zullen de chroommoleculen afbreken en verliest RVS zijn corrosiebestendige eigenschappen. Het gelaste gebied moet worden nabewerkt zodat dat ook roestvast blijft.

Aluminium lassen

Voor het lassen van aluminium is een verfijnde techniek nodig. In tegenstelling tot gelijkstroom bij staal en rvs is bij het lassen van aluminium wisselstroom vereist. Dit is nodig om door de oxidehuid van het aluminium te branden. Aluminium geleidt warmte erg goed, waardoor er meer hitte nodig is bij het lassen. Echter, bij te veel hitte wil aluminium al snel vervormen, waardoor extra nauwkeurigheid geboden is. Het is dus belangrijk dat dit op professionele wijze gebeurt.

Of het nu gaat om laswerk op locatie of laswerk als onderdeel van een productieproces, DiMa Start staat voor u klaar!

Hieronder is de TIG lastechniek te zien, een goede techniek om RVS mee te lassen. Beschermgas speelt een grote rol in de kwaliteit van de las, waardoor deze techniek vooral geschikt is voor binnenwerkzaamheden.